De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 april 2016

---

Grootse dingen

Voel je je wel eens superlui (en een beetje schuldig) als je de hele dag besteedt aan het lezen van een boek? Niet doen: verhalen kunnen namelijk zorgen voor ontspanning en ontsnapping, maar ze kunnen je ook inspireren tot grootste dingen.

Op dit moment ben ik enorm fan van Lin-Manuel Miranda. Deze Amerikaanse theatermaker las op vakantie een biografie over founding father Alexander Hamilton, de uit het Caribisch gebied afkomstige assistent van Washington die het uiteindelijk tot minister van financiën schopte. Miranda las het boek in één ruk uit, en besteedde vervolgens zes jaar aan het schrijven van een hiphopmusical (jazeker, hiphopmusical!) over deze historische figuur. Het resultaat? Een stuk vol intrige, verrassend spannende cabinet meetings die zijn vormgegeven als rap battles en een bloedstollend duel met een dodelijke afloop.

Toch mooi om te zien waar wat lezen in de zon uiteindelijk tot resultaat kan hebben: Hamilton is namelijk dé Broadwayhit van het moment. Miranda speelt tevens de hoofdrol in het stuk. Hij won er al een Grammy en een Pulitzer Prize voor en mag – naast de hoofdredacteur van de Boekenkrant – Beyoncé, Kanye West en de Obama’s tot z’n fans rekenen. Als zelfs de president van de Verenigde Staten aangeeft dat hij geïnspireerd raakt door een stukje fictie, mag ook jij wel eens lekker lang op de bank hangen met een boek. Je weet nooit waar zo’n lui dagje toe kan leiden…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Mijn eigen reisverhaal met Arthur Japin

Grote borden met de tekst ‘Arthur Japin-coupé’ stralen me tegemoet op het perron. Op welke plek kun je een bundel met reisverhalen beter presenteren dan in een rijdende NS-trein? Inderdaad, dat kan niet. Goed Volk, het nieuwe boek van Arthur Japin, werd afgelopen zondag onder deze gekke omstandigheden gepresenteerd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Een hart vol hommel(e)s

Je moet je de door de liefde niet gek laten maken! Deze wijze raad krijgt Lena van taxichauffeur Knut, maar hem opvolgen valt niet mee als je verloofde opeens je ex-verloofde is, en je baan opeens je ex-baan. Voor zelfmedelijden heeft Lena gelukkig geen tijd, want haar leven is duidelijk dringend toe aan een make-over. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Het belang van tegengas

April is Maand van de Filosofie. Reden voor een interview met filosofe en Denker(es) des Vaderlands Marli Huijer over haar werk en haar nieuwe boek Achterblijven. Ik spreek Marli Huijer in Café Dauphine, vlakbij bij het Amstelstation in Amsterdam. Zo kan ze daarna gauw weer door; de collegezaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam wacht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Verbonden: hechting & liefde - De wetenschap achter relatieproblemen

We vertrouwen op de wetenschap om te bepalen wat te eten en hoe vaak te sporten, maar hoe zit het met relaties? Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos een partner vinden, terwijl anderen elke relatie stuk zien lopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en psycholoog Rachel Heller.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Het perfecte boek voor Moederdag

Mijn lieverdje laat echte moederliefde zien met herkenbare situaties en simpele illustraties. Een zacht en aandoenlijk prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Onbarmhartige biografie als verwerkingsproces

In de graphic novel Ontaard verklaard getuigt de Britse kunstenares Una op openhartige wijze van misbruik in de woelige Britse jaren zeventig en de gevolgen daarvan. Haar hele jeugd, of zeg maar volledige levenswandel, werd immers overschaduwd door The Yorkshire Ripper. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com