De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 april 2016

---

Shakespeare and Company

Als je als boekenliefhebber Parijs bezoekt, is er één boekwinkel die je niet mag missen: Shakespeare and Company. Ik had deze legendarische Engelstalige boekhandel al meerdere malen gespot op online lijstjes van mooiste (boek)winkels ter wereld. Toen ik afgelopen weekend voor een citytrip met mijn vriend naar de Franse hoofdstad reisde, stond ik dan ook te popelen om deze zaak te bezoeken.

Ik was op slag verliefd. Op de bomvolle kasten die tot het plafond reikten; op de houten trappetjes die je hielpen om de bovenste planken te bereiken; op de muren, beplakt en beschilderd met citaten van de meest uiteenlopende schrijvers (van Raymond Chandler tot Yeats); op de talloze sprookjesachtige en uitnodigende leeshoekjes achter gordijntjes en tussen kasten in; en op de prachtige collectie boeken. Na lang rondkijken kocht ik uiteindelijk een mummieverhaal van Arthur Conan Doyle, een bijzondere editie met 3D-cover van Naar het middelpunt der aarde van Jules Verne, en een verhalenbundel van Daphne du Maurier. Bij de kassa werd ik geholpen door een enthousiaste Fransman die mij complimenteerde met mijn keuzes.

Toen ik de winkel met een goed gevulde boekentas verliet, dacht ik weer aan dat mooiste-boekwinkels-van-de-wereld-lijstje. Zouden de andere boekhandels net zo’n betoverend effect op me hebben als Shakespeare and Company? Als dat zo is, moet ik maar eens gaan sparen voor een wereldreis…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Soepel, toegankelijk en mysterieus

Toen twee jaar geleden Haruki Murakami’s De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren uitkwam, ontstond er rondom de Japans-Amerikaanse auteur iets wat rustig een hype genoemd kan worden. Voor de fans, maar ook voor diegenen die eens rustig kennis willen maken met de cultheld, is er nu de verhalenbundel Mannen zonder vrouw.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Glamour en fantasy bij de Harland Awards

Het gaat goed met de fantastische literatuur. Steeds vaker verschijnt er oorspronkelijk Nederlandstalige horror, magisch realisme, fantasy en science fiction in boekvorm. Zo vaak zelfs dat er sinds kort een prijs is voor de beste fantastische roman. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het Gala van het Fantastische Boek op zaterdag 2 april in De Rode Hoed te Amsterdam. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Sarena’s Italia

Na Rutger en Menno brengt nu ook Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari haar eigen bakboek uit. Tijdens een smakelijke boekpresentatie spreek ik met de beste thuisbakster van Nederland over dit debuut, dat gewijd is aan het land waar ze vandaan komt: Italië. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Suikerkind

De Sovjet-Unie, eind jaren dertig. Elja is vijf jaar oud. Ze heeft een goede band met haar mama en papa. Maar op een nacht wordt haar vader gearresteerd. Plots zijn Elja en haar moeder ‘een vijand van het volk’. Ze belanden in Kirgizië, in een kamp voor landverraders. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

'Verhalen over gelukkige mensen zijn saai'

Erik Kriek is een van de meest gevraagde Nederlandse illustratoren van het moment. Zijn werk verschijnt in onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland, NRC Handelsblad en de VPRO Gids. Kriek maakt ook stripboeken, zoals Het onzienbare en andere verhalen (2012), een verrassende bundel met bewerkingen van verhalen van horrorschrijver H.P. Lovecraft. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com