De beste bron voor boekennieuws

Nieuwe Titels-nieuwsbrief

4 april 2016

---

Een maandelijks overzicht van pas verschenen titels en boeken die zeer binnenkort verschijnen.

---

Literatuur

Nina Roos - Drie dagen

Vincent, directeur van Vochtwering Compleet, moet voor een kleine ingreep naar de dokter. Zijn vrouw Isabeau vertrekt na een woordenwisseling naar een warm eiland en broer Mart is voor het eerst gaan samenwonen. In de roman Drie dagen kruipt Nina Roos drie dagen lang in de hoofden van haar personages. Door middel van telefoongesprekken, regieaanwijzingen en streams of consciousness ontvouwt de binnen- en buitenkant van elk personage zich gaandeweg voor de ogen van de lezer. In haar onnavolgbare stijl weet Nina Roos drie volstrekte authentieke personages neer te zetten.

Nina Roos, Drie dagen, Uitgeverij De Harmonie, ISBN 978 90 761 7491 4 (€ 16,90)

Sloane Crosley – De ketting

Kezia, Nathaniel en Victor ontmoeten elkaar na jaren op de bruiloft van een studievriend. Te midden van al deze vrolijkheid heeft Victor een bizarre nachtelijke ontmoeting met de moeder van de bruidegom, waarna hij geobsedeerd raakt door een legendarische, al decennialang vermiste ketting en de vermeende nazi-herkomst ervan. Deze ketting zet een avontuur in gang dat de drie van Miami tot Parijs brengt. 

Sloane Crosley, De ketting, vertaling: Lydia Meeder en Gerda Baardman, Uitgeverij Meulenhoff, ISBN 978 90 290 8951 7 (€ 19,99)

Travis Mulhauser - In de kou

Midden in een sneeuwstorm rijdt de zestienjarige Percy James naar het huis van Shelton Potter in de heuvels in het noorden van de staat Michigan. Daar treft Percy een baby aan, achtergelaten in een ijskoude kamer boven, terwijl Shelton en een vrouw beneden hun roes uitslapen. Percy beseft dat ze deze baby moet redden en naar een ziekenhuis moet brengen. Maar de sneeuwstorm gaat niet liggen, waardoor haar pick-up ingesneeuwd raakt. Wat volgt is een voettocht dwars door het onherbergzame landschap.

Travis Mulhauser, In de kou, vertaling: Paul Bruijn, Uitgeverij Ambo Anthos, ISBN 978 90 263 3118 3 (€ 19,99)

---

Spanning

Sebastian Fitzek - Het Joshuaprofiel

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Sebastian Fitzek, Het Joshuaprofiel, vertaling: Lucienne Pruijs, The House of Books, ISBN 978 90 443 4987 0 (€ 19,99)

Robert Galbraith - Het slechte pad

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privedetective Cormoran Strike, is minder verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo'n gruwelijke daad. De politie heeft al snel een verdachte, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin om te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. Maar de dader laat dat niet op zich zitten...

Robert Galbraith, Het slechte pad, vertaling: Sabine Mutsaers, Uitgeverij Boekerij, ISBN 978 90 225 7597 0 (€ 15,00)

Jack Soren - De monarch

Jonathan Hall had zijn carrière als internationale kunstrover vaarwel gezegd - tot zijn handelsmerk, een monarchvlinder, ineens opduikt in New York. Gekerfd in het verminkte en vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator. Algauw blijken er meer lijken te zijn, alle met dezelfde afbeelding in het lichaam gekerfd. Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze afschuwelijke moorden en hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew. Voor ze het weten raken ze verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak...

Jack Soren, De monarch, vertaling: Karin Haas, Uitgeverij HarperCollins, ISBN 978 94 027 0900 1 (€ 17,95)

---

Non-fictie

Bert Keizer - Vroeger waren we onsterfelijk

In dit boek reist Keizer weg uit het katholieke Amersfoort, waar hij ooit misdienaar was, naar de goddeloze maar niet minder verwonderlijke wereld waarin wij nu rondtobben. Leven is behelpen, vindt hij, en vanuit die grondhouding heeft hij behartenswaardige dingen te zeggen over geloof en literatuur, filosofie en geneeskunde. Met wat hulp van zijn persoonlijke favorieten - Beckett, Wittgenstein, William Osler - slaagt hij erin om net iets te meer te lachen dan te huilen. Maar het scheelt niet veel.

Bert Keizer, Vroeger waren we onsterfelijk, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN 978 90 477 0800 1 (€ 19,95)

Benoit Simmat en Vincent Caut - Economie!

'Iedereen wil de economie begrijpen maar niemand verdiept zich nog in de grote denkers ervan', schrijft auteur Benoist Simmat, econoom en essayist, die met illustrator Vincent Caut ons rondleidt in de grote galerij van de economische geschiedenis. In 37 met strips geïllustreerde portretten, beknopt, treffend en goed gedocumenteerd, worden de bijdragen van deze meesterdenkers met humor ontleed en hun intellectuele nalatenschap geëvalueerd.

Benoit Simmat en Vincent Caut, Economie! uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen, Uitgeverij Thoth, 978 90 686 8700 2 (€ 14,95)

Jessica de Jong - Machtige topvrouwen

Machtige topvrouwen geeft een inkijkje in de opmars van vijf aansprekende vrouwelijke leiders. Elke vrouw vertelt een uniek verhaal vol verrassende anekdotes en persoonlijke ontboezemingen. Kruip in de huid van de topvrouw en beleef mee hoe zij dankzij talent, beschermheren, bevlogenheid en dappere keuzes de allerhoogste top bereikt.

Jessica de Jong, Machtige topvrouwen. Vijf inspirerende voorbeelden, Uitgeverij Conserve, ISBN  978 90 5429 419 1 (€ 16,95)

---

Poëzie

Ingmar Heytze - Voor de liefste onbekende

De gedichten van Ingmar Heytze sieren vele gevels in de stad Utrecht, en zijn gelegenheidsgedichten – zoals die over de ramp met mh17 – staan menigeen in het geheugen gegrift. Na vijfentwintig jaar dichterschap en vijftien bundels is het daarom de hoogste tijd voor een allesomvattende verzamelbundel. Nagenoeg alle gedichten vanaf zijn debuut De allesvrezer (1997) tot en met het recente De man die ophield te bestaan (2015) zijn in deze uitgave opgenomen, aangevuld met ongebundelde en nieuwe gedichten.

Ingmar Heytze, Voor de liefste onbekende, Uitgeverij Podium, ISBN 978 90 575 9771 8 (€ 17,50)

Roos Rebergen - Ik ben al 11 jaar geen 16 meer

Als twaalfjarige stond Roos Rebergen op de planken van de Koeioneur, het jaarlijkse muziekfestival dat haar vader organiseerde op het erf van zijn boerderij in Duiven. En sindsdien is Roos blijven zingen, aanvankelijk in het Engels, maar na het oprichten van haar band Roosbeef in het Nederlands. De taal waarin zij haar bijzondere, vaak bizarre en altijd boeiende gedachten het beste kwijt kan.

Roos Rebergen, Ik ben al 11 jaar geen 16 meer, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, ISBN 978 90 388 0186 5 (€ 17,50)

Willem Wilmink - Verzamelde liedjes en gedichten

Op 2 augustus 2003 overleed Willem Wilmink, 66 jaar oud. Ruim een jaar na zijn dood verscheen een complete editie van zijn gedichten en liedjes in twee delen. Op veler verzoek verschijnen de Verzamelde liedjes en gedichten nu opnieuw, ditmaal in één band. Het resultaat is een aantrekkelijke uitgave waarin de liefhebber van Wilminks werk naar hartenlust kan bladeren en oude en nieuwe ontdekkingen kan doen. 

Willem Wilmink, Verzamelde liedjes en gedichten, Uitgeverij Prometheus, 978 90 446 3056 5 (€ 35,00)

---

Jeugd

Astrid Desbordes - Mijn lieverdje

Welterusten, mijn lieverdje. En onthoud: ik hou van je als je lief bent, en als je stout bent; als je dapper bent, en als je bang bent; als je me iets vertelt, of als ik jou iets vertel ... Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik hou altijd van jou! Een zacht en aandoenlijk prentenboek over moederliefde. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Astrid Desbordes en Pauline Martin, Mijn lieverdje, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2752 1  € 10 (tot 20 juni 2016, daarna € 14,95)

Natasza Tardio - Vlucht

Wat als je hele leven op zijn kop wordt gezet en je je vrienden, familie, school en alles wat je kent, moet achterlaten? Voor Sanne Evers wordt deze nachtmerrie opeens werkelijkheid als blijkt dat haar vader banden met de onderwereld heeft en hij gedwongen wordt om te getuigen tegen een van de gevaarlijkste criminelen in Nederland, Leo Dehler. 

Natasza Tardio,Vlucht, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 0956 1 (€ 13,99)

Sarah Moore Fitzgerald De appeltaart van hoop

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop

Sarah Moore Fitzgerald, De appeltaart van hoop, vertaling: Sandra Hessels, Uitgeverij Van Goor, ISBN 978 90 003 4813 8 (€ 16,99)

---

Strips

Urbanus en Willy Linthout - Urbanus 168 - de Asielvlinders

Urbanus is nog altijd smoorverliefd op juffrouw Pussy. En het lijkt wel of juffrouw Pussy ook dol is op Urbanus. Botswana en Dikke Herman kunnen het nauwelijks geloven, maar juffrouw Pussy en Urbanus zijn een stelletje. Of is hier meer aan de hand? 

Urbanus en Willy Linthout, Urbanus 168 - de Asielvlinders, Uitgeverij De Standaard, ISBN 978 90 02 25814 5 (€ 5,99)

Frederik Peeters, Aama 4 - Je wordt fantastisch meisje

Op zoek naar de substantie Aama, bereikt Verloc Nim, stilaan het einde van zijn reis. Als enige overlevende van het avontuur weet hij dat hij niet ongedeerd uit het contact met Aama zal komen. Toch rekent hij erop die nieuwe kracht te kunnen gebruiken om terug naar huis te keren en zijn dochter terug te vinden.

Frederik Peeters, Aama 4 - Je wordt fantastisch meisje, Uitgeverij Sherpa, ISBN 978 90 898 8097 0 (€ 19,95)  

Geofff Johns en Jim Lee, Justice League 3 - Troon van Atlantis

Terwijl ’s werelds grootste superhelden hun handen vol hebben aan de gevaarlijke Cheetah, stuurt een onbekende macht aan op een oorlog tussen Atlantis en de bovenwereld. Het aantal slachtoffers loopt op en een grootschalige invasie wordt steeds waarschijnlijker. Alleen de Justice League kan voorkomen dat het uitdraait op een bloederige confrontatie waarbij grote steden als Metropolis en Gotham volledig onder water verdwijnen. Want wie op de troon van Atlantis zit, bepaalt het lot van de wereld.

Geofff Johns en Jim Lee, Justice League 3 - Troon van Atlantis, RW Uitgeverij, ISBN 978 88 687 3321 6 (€ 19,95)

---

Op de hoogte blijven van nieuwe titels?

Hou www.boekenkrant.com in de gaten! Dagelijks verschijnt er informatie over de nieuwste boeken online. Volg ons via Twitter of Facebook om op de hoogte te blijven, of meld je aan voor de wekelijkse Boekenkrant Nieuwsbrief.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com

---
---