De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 september 2013

Nieuw seizoen

Afgelopen weekend werd het culturele seizoen spectaculair geopend met de Uitmarkt. Het boek kwam ook aan bod - met name in Utrecht, waar het eerste Literatuurhuis van Nederland zijn deuren opende.

Ook de Boekenkrant maakt zich op voor het nieuwe culturele seizoen. We zijn bezig met een nieuwe lay-out voor de krant en gaan inhoudelijk voor meer opinie. Bovendien zal er nóg meer originele content op de website verschijnen! Hou www.boekenkrant.com dus goed in de gaten...

Maar lees vooral eerst de september-editie van de Boekenkrant. Met Manon Uphoff, Neil Gaiman en Maarten van Roozendaal.

Veel plezier dit seizoen!

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 september 2013 – Met Manon Uphoff

September is aangebroken en het is tijd voor een nieuwe editie van de Boekenkrant. Deze maand interviewden we Manon Uphoff over De zoetheid van geweld en de karakters die in deze nieuwe verhalenbundel voorkomen: ‘Allemaal denken ze belangrijke personages te zijn terwijl ze hun eigen belang in de buitenwereld enorm overschatten, of onderschatten.’

Lees verder op boekenkrant.com

Schrijf een liedtekst voor Sir Yes Sir

De Boekenbeurs gaat samen met Red Bull en Creatief Schrijven op zoek naar jong schrijftalent. Doe mee en schrijf een Nederlandstalige songtekst voor het nieuwe nummer van de Belgische indieband Sir Yes Sir!

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Nieuwe titel: Stefan Hertmans – Oorlog en terpentijn

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig geeft de opa van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een verzameling schriften. Vele jaren later durft Hertmans eindelijk de cahiers te bekijken.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Nieuwe titel: George R.R. Martin – De Onbekende Ridder

De boekenserie Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin verwierf miljoenen fans. De televisieserie Game of Thrones, gebaseerd op deze fantasy-boeken, is even populair. De Onbekende Ridder is een korte roman die zich ongeveer honderd jaar eerder binnen hetzelfde universum afspeelt.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Nachtwandeling van Peter Swanborn

In de dichtbundel Het huis woont in mij van Peter Swanboon vecht de dichter tegen het verval en de onbetrouwbaarheid van zijn eigen herinneringen.

Lees nu het gedicht Nachtwandeling op de website van de Boekenkrant.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Nieuw boek over Marianne Vaatstra

Deze week verschijnt Marianne Vaatstra – het verhaal van haar moord. Misdaadauteur Simon Vuyk schreef het verhaal op verzoek van Marianne’s vader, Bauke Vaatstra.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Engelse Nijntje krijgt make-over

Nijntje krijgt een make-over, althans, haar Engelse versie. Een aantal boeken over het konijn, dat bij de Britten ‘Miffy’ heet, krijgt namelijk een nieuwe vertaling.

Dichter Tony Mitton heeft van uitgeverij Simon & Schuster de taak gekregen om de originele vertalingen van Olive Jones te herzien.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com