De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 augustus 2013

Een goed boek

Het is altijd fascinerend om een kijkje te nemen in het privéleven van een kunstenaar. Zo is er een nieuw stripboek over Edvard Munch. Waarschijnlijk ken je hem niet, maar wel zijn wereldberoemde schilderij De schreeuw. 

Ook wordt ons via een nieuwe documentaire een blik gegund in het leven van auteur J.D. Salinger. Tijdens zijn leven meed hij de media als de pest. Hij liet zijn boeken voor zich spreken.

En dat deden ze. The Catcher in the Rye werd een Amerikaanse klassieker. Zo zie je maar: een schrijver is interessant, maar een goed boek is (meer dan) het halve werk.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Nieuwe Boekenkrant uit op 2 september

Augustus loopt alweer op zijn einde. Dat betekent dat het bijna tijd is voor een nieuwe Boekenkrant.

In de september-editie is er aandacht voor de opening van het boekenseizoen. Wat zijn de nieuwe titels die gaan verschijnen? Wat zijn de ambities en wensen van auteurs, uitgevers en lezers? Naast dit thema is er zoals in iedere editie aandacht voor de rubrieken literatuur, spanning, non-fictie en jeugd- en kinderboeken.

De nieuwe editie verschijnt op 2 september. Geïnteresseerd in een abonnement? Klik hier.

Literatuur

Nieuwe biografie en documentaire over Salinger

In september verschijnt er een nieuwe biografie over J.D. Salinger. Voor The Private War of J.D. Salinger interviewden David Shields en Shane Salerno talloze mensen die Salinger persoonlijk kenden. Het boek zal begeleid worden door de documentaire Salinger.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Boekfragment: Duister eiland van Sandi Tan

Duister eiland van Sandi Tan. Voor iedereen die genoten heeft van Het huis met de geesten van Isabel Allende.

Wie zo lang heeft geleefd als ik en de dingen heeft gedaan die ik heb gedaan, weet dat er ooit een afrekening moet komen. De mijne kondigde zich stilletjes aan – in een bibliotheek nog wel.
Elke zaterdag ging ik, als ...

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Nieuwe titel: Daniel James Brown – De jongens in de boot

De jongens in de boot is het verhaal van de negen Amerikaanse jongens die deelnamen aan de Olympische Spelen van Berlijn in 1936..

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Een nieuwe site voor Super Jan

Het Kinderboekenweekgeschenk 2013 is een boek over de held Jan, een jongetje dat net zo sterk is als Superman… Als niemand kijkt! Benieuwd naar het geschenk? Bekijk dan nu Jans eigen website via www.janiseenheld.nl.

PROMOTIE – Jan spaart alles van Superman. Hij heeft zelfs een Supermanpak. De avond voor zijn achtste verjaardag doet hij een wens: hij wil ...

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Nieuwe titel: Steffen Kverneland – Munch

Met Munch schetst striptekenaar Steffen Kverneland het leven en de carrière van Edvard Munch, de Noorse kunstenaar die het wereldberoemde schilderij ‘De schreeuw’ maakte.

Munch was één van de kunstenaars die aan het einde van de negentiende eeuw de burgerlijke kunstwereld van Europa wakker schudde. Dit deed hij met ...

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com