De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 augustus 2015

---

Privébieb

Tijdens mijn vakantie ben ik verhuisd. Niet ver: het appartementje waar we zijn neergestreken staat zelfs in dezelfde wijk van Utrecht. Wel ben ik van één naar drie kamers gegaan. Ook is er een balkon. En een heuse bibliotheek. Ja, u hoort het goed: waar sommige mensen hun fysieke boeken weggooien uit liefde voor hun e-reader, is er in ons huis juist een speciale ruimte gereserveerd voor leesvoer.

Dat dat nodig was, konden we merken tijdens het verhuisproces. Veruit de meeste bananendozen en aanverwante kartonnen units werden voor de helft gevuld met boeken, en daarna liefdevol toegedekt met handdoeken, dvd’s en ander minder zwaar goed. Inmiddels is mijn vriend flink aan het categoriseren geslagen – daar is hij goed in – en kun je gemakkelijk je weg vinden in onze verzameling Nederlandse literatuur, internationale klassiekers en muzikale biografieën. Een flinke stapel thrillers, kinderboeken en poëzie ligt nog te wachten op een netjes toegewezen plekje. Net als de e-reader, trouwens.

Helaas laat zo’n verhuizing weinig tijd over voor verre reizen tijdens een vakantie, maar die privébieb maakt een hoop goed. Ik kan niet wachten om straks naar huis te fietsen en een mooi verhaal uit de kast te trekken. Dat is pas echt geluk.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: BKStrips editie 3, september 2015 met The Spirit en andere superhelden, melige humorstrips en de beladen geschiedenis van de slavernij

De voorkant van deze derde editie van de BKStrips wordt gesierd door het portret van jazzmuzikant Piet Le Blanc, getekend door Robert van der Kroft. De tekenaar maakte dit portret ter gelegenheid van de Rotterdamse jazzroute. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekhandels in vele smaken

Boekhandels in vele smaken

Groot, klein, houten vloeren of juist strakke tegels: boekhandels zijn er in vele soorten en maten in Nederland. De Boekenkrant zocht drie boekwinkels uit met een bijzondere inrichting. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Wat wil de dochter?

Wat wil de dochter?

Begin september verschijnt de roman Wat overblijft is naamloos, een tragikomedie over moeder-dochterrelaties in tweevoud. Over de vraag of ons leven gedetermineerd is. En door wie of wat. Tom Cornu vertelt een verhaal dat even literair als humoristisch is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Het mysterie van de sleutelstad

Het mysterie van de sleutelstad

In 1996 doen archeologen vlakbij Leiden een spectaculaire ontdekking, een bronzen viziermasker uit de Romeinse tijd. Toch doen er al snel geruchten de ronde dat er nog een opzienbarender ontdekking is gedaan, eentje die de wereldgeschiedenis zou kunnen veranderen. Deze wetenschap vormt het uitgangspunt van De bekentenissen van Petrus.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Vergeten door het vaderland

Vergeten door het vaderland

Ouderen die moerderziel alleen op sraat lopen zonder cent op zak of in een tehuis worden opgevangen; zonder stichtingen als Halin en Help de Indischen in Indonesia zouden ze verloren zijn. Wilma van der Maten beschrijft hun levensverhaal in Vergeten door het Vaderland

Lees verder op boekenkrant.com

---
Nieuwe titel: Een vrouw van staal

Nieuwe titel: Een vrouw van staal

Met SAIL voor de deur brengt Corine Nijenhuis het boek Een vrouw van staal uit, waarin zij vertelt over de ruim honderd jaar durende vaart van een buitengewoon binnenvaartschip, en de bijzondere levensdagen van haar vijf schippers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De verhalen van Opa Eik

Boekfragment: De verhalen van Opa Eik

Dit is geen boek. Het is een plek ver weg, zo ver dat je hem in je achtertuin kunt vinden. Daar staat een reusachtige boom die praat, maar alleen wanneer hij iets te zeggen heeft. Er is een jongen van yoghurt en een meisje van vanille. Er zijn monsters die woorden verslinden in plaats van kinderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Waar is Margo?

Waar is Margo?

Na het overweldigende succes van de film The Fault in Our Stars is er opnieuw een bestseller van John Green op het witte doek te bewonderen: Paper Towns

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Het geheim van het Brabants Stripspektakel

Het geheim van het Brabants Stripspektakel

Onder de vele stripbeurzen die Nederland en Vlaanderen rijk zijn is het Brabants Stripspektakel een van de meeste populaire. Dit jaar beleeft het evenement alweer haar dertigste editie. Wij vroegen mede-organisator Patrick van Gelder naar het geheim van het succes van deze beurs. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook
? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com