De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 augustus 2015

---

Daar komt de bruid

Er komt een moment dat je met je vriendinnen niet langer giechelt over die leuke jongen in je middelbare schoolklas, maar daadwerkelijk langere verbintenissen aangaat. Zo was ik afgelopen weekend op het vrijgezellenfeestje van een van mijn beste vriendinnen. De toekomstig echtgenoot is Grieks en dus ontkwamen we niet aan enkele stereotyperingen. De sirtaki werd gedanst en de eigenaar van het restaurant verhoogde de feestvreugde door het servies kapot te gooien.

Het leuke aan een vrijgezellenfeest is dat het doorgaans wordt georganiseerd door familie en vrienden die je door en door kennen; geen mogelijkheid om je te verschuilen of om je beter voor te doen dan je bent. Ik ben geen ‘Bridezilla’ die vanaf haar tiende al de ideale bruiloft aan het plannen is, maar ongemerkt ga je toch bedenken wat ze eventueel voor jou in petto hebben. Ik zag een tijdje geleden een aantal foto’s voorbij komen van bruiloften met het thema boeken, en wat mij betreft zou dit thema ook prima werken op mijn vrijgezellenfeest. Ik ben namelijk niet alleen op de redactie met boeken bezig, ook in mijn vrije tijd gaat er geen moment voorbij dat ik niet met mijn neus in een boek zit.

Een aantal maanden geleden stelde de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam een aantal nachten de winkel open voor echte boekenfans die daar een nachtje mochten doorbrengen. Ik zie mezelf al in een boekwinkel de nacht doorbrengen, omringd door vriendinnen die verkleed zijn als hun favoriete romanpersonage. Aan de andere kant weet ik dat je op het moment suprême helemaal niets te zeggen hebt over de invulling van de dag. Voorlopig blijft het dus bij wakker worden naast mijn eigen boekenkast...   

Nicole van der Elst

Redacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Manuscripta 2015: Opening nieuw boekenseizoen in Zwolle

Manuscripta 2015: opening nieuw boekenseizoen in Zwolle

Manuscripta, de traditionele opening van het boekenseizoen, strijkt 5 september neer op het Stadsfestival in Zwolle. Welke auteurs maken hun opwachting? Welke nieuwe titels worden er gepresenteerd? Wij geven alvast een voorproefje!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Wat kan ons gebeuren?

Wat kan ons gebeuren?

In de roman Wat kan ons gebeuren, die is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur, wordt inzichtelijk en voelbaar gemaakt waarom mensen in de Tweede Wereldoorlog marionetten werden en deden wat ze moesten doen, ook als niemand dat vooraf voor mogelijk had gehouden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Reflex

Nieuwe titel: Reflex

Als het lichaam van een kind wordt gevonden op de plek waar haar zoontje elf jaar geleden is vermoord, keert politiefotografe Iris Baudry terug naar haar geboorteplaats. Om de waarheid te achterhalen en haar nachtmerries te overmeesteren zal ze duistere geheimen uit het leven van haar demente moeder moeten ontrafelen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Culinaire herinneringen

Culinaire herinneringen

Mijn Russische geschiedenis van Anya von Bremzen is een tragikomische kroniek van drie generaties Russische vrouwen aan de hand van hun culinaire herinneringen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Blik op water

Blik op water

Wij zijn omringd door water en bestaan zelf voor een groot deel uit water. Niemand ontkent dus het belang van water. Toch gaan we er onverantwoordelijk mee om.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Poppetjes van groente en fruit

Poppetjes van groente en fruit

Is het een kookboek? Een knutselboek? Of toch een leesboek? De opvreters is het allemaal. Maar het is vooral een heel leuk boek, waar je veel lol mee kunt beleven. De opvreters zijn leuke poppetjes van groente en fruit, zoals Peertje Boon, Roosje Bloemkool of Witje Lof.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Lieve Stine, weet jij het?

Boekfragment: Lieve Stine, weet jij het?

Stine Jensen ontving vorige maand een Zilveren Griffel voor Lieve Stine, weet jij het?. In haar filosofische kinderboek voor 10+ geeft Stine antwoord op vragen van kinderen. Ze combineert oude wijsheden met het leven van nu. In Lieve Stine, weet jij het? worden twintig vragen aan Stine gesteld. Bijvoorbeeld: Moet je altijd naar je ouders luisteren? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Faction met kwaliteit

Het huwelijk tussen feit en fictie wordt ook wel ‘faction’ genoemd. De nieuwe uitgave van Le Lombard, Gloria Victis 1: De zonen van Apollo, valt onder deze noemer. De Romeinse oudheid is in trek bij stripkunstenaars en –lezers. Reeksen als Murena, Alex en De Adelaars van Rome bewijzen dit. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook
? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com